Joululahjatoiveita?


Tarina jatkuu huomenna normaalisti, mutta kirjoittajalla on nyt vähän asiaa. (Jos etsit tämän päivän lukua, se on tuossa alempana.)

Betty viettää tänään Beatricen nimipäivää, kuten Tiina ystävällisesti Facebookin puolella huomautti. Tosin suomenruotsalaisen kalenterin mukaan, mutta ei anneta sen häiritä, vaan juhlitaan vähän. Koska olette liian kaukana, jotta Betty voisi tarjota teille kuumaa, makeaa teetä ja rouva Wallacen maustekakkua, hän haluaa tarjota jotakin muuta.

Tein viime talvena Bettylle oman julkisen Facebook-sivun siksi, että saisimme paikan, jossa keskustella tarinoista ilman, että se rikkoisi näiden nettikirjojen yhtenäisyyttä. Nyt on kuitenkin sellaista asiaa, että tiedotan siitä myös täällä blogin puolella, jotta kaikki lukijat siitä tulisivat tietämään.

Hämmästykseni oli aikoinaan suuri, kun ensimmäisiä Betty-kirjoja vähän arkaillen julkaistessani huomasin monien muidenkin niistä pitävän. Myöhempien osien tekemisessä suuri nautinto onkin ollut se, että olen saanut juonitella teidän päänne menoksi, tehdä teille yllätyksiä.

Tähän liittyen tietenkin olen koko ajan ollut hirveän nälkäinen kommenteille. Kun kerran julkaisee kirjaa tällä tavalla eikä perinteisesti kirjapainon kautta, paras palkkio työstä ovat kommentit! Ja erityisesti tähän Myrskyn vuosiin te olettekin kommentoineet sekä blogissa että Facebookissa niin ahkerasti, että olen onnesta mykkyrällä. En muista yhtäkkiä, onko koko tässä kirjassa ainoatakaan lukua, johon ei vähintään yksi lukija olisi kommenttia kirjoittanut.

Tämän esipuheen jälkeen asiaan! Haluan kiittää teitä, ihanat lukijani, mukana elämisestä. Betty ja hänen maailmansa on minulle sanomattoman rakas, ja on ihanaa havaita, että niin se on muillekin.

Siksi Betty haluaisi ilahduttaa teitä jouluna lahjoilla. Jollakin ylimääräisellä. Mitä te haluaisitte?

Kyselin jo toissapäivänä Facebookissa lahjatoiveita, ja siellä listattiin tähän mennessä
 • “Bettyn kirjoittama” kertomus
 • fanitapaaminen
 • kurkistus Bettyn lapsenlasten elämään
 • “jouluspesiaali, niinkuin tv-sarjoissa”
 • mahdollisuus tilata Betty-tarinat kirjoina

Nyt voin jo luvata, että saatte aattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä paketit eli kolme ylimääräistä tekstiä. En vielä tiedä, teenkö niille oman blogin vai sekoitanko ne tänne, mutta palataan teknisiin yksityiskohtiin myöhemmin – laitan tänne sitten linkin. (Koska toivon, että teillä on jouluna parempaakin tekemistä kuin istua netissä, tarinat säilyvät tietysti luettavina myöhemminkin.)

Yksi paketti on jo melkein käärössä, toinen vahvasti suunnitteilla. Ne ovat yllätyksiä, joten ei niistä sen enempää. Mutta kolmas olisi tuo “jouluspesiaali”, jonka jouluihmisenä kovin mielelläni teille tekisin. Kun vain tietäisin, miten!

Bettyhän rakastaa joulua, ja siksi hänen joulunsa on raportoitu yksityiskohtaisesti vuosi vuodelta. Mitä voisin vielä kertoa? Tulevaisuudesta en mielelläni kirjoittaisi, kun a) en tiedä itsekään mitä kaikkea siellä on tulossa ja b) teidän ei ainakaan vielä tarvitse tietää...

Mutta onko menneissä jouluissa jotakin, josta haluaisitte kuulla enemmän? Joku ohimennen mainittu asia, joka on jäänyt vaivaamaan, tai muuta vastaavaa? Vai haluatteko koosteen menneiden joulujen huippuhetkistä? Olen avoin ehdotuksille. Saatte jouluspesiaalinne, jos autatte minua sen kanssa eteenpäin. Muuten joudun keksimään jonkin muun kolmannen paketin.

Lupaan myös selvitellä Bettyjen painattamista kirjoiksi. Ei kirjakauppamyyntiin, mutta omakustannehintaan tilattaviksi. Vuosia sitten silloisella lukijakunnalla oli mahdollisuus tilata kolme ensimmäistä osaa, mutta näköjään tarvetta olisi myös niidenkin suhteen uudelle kierrokselle. Tästä kuitenkin enemmän vasta vuodenvaihteen jälkeen, sillä en todellakaan aio myydä teille kirjaa, jonka loppua ette ole vielä lukeneet. Iloiset kasvot

Myös fanitapaamista olen alkanut (puoli)tosissani miettiä. Siitäkin enemmän sitten härkäviikoilla! Mutta saa jo kommentoida, haluatko mukaan ja jos haluat, olisiko sinun mahdollista matkustaa Seinäjoelle (tänne pääsee tietysti joka suunnasta hyvin junalla, kun Bettystä on kyse!).

Sekin tuli mieleeni, että nykytekniikalla ei olisi mahdotonta pitää Betty-fanien nettitapaamista Skypen tai vastaavan kautta, jossa pääsisimme ihan ääneen keskustelemaan toistemme kanssa, mutta katsotaan nyt.

Joka tapauksessa: odotan toiveitanne!

Kommentit

 1. Koska en kuitenkaan pääsisi fanitapaamiseen, se ei niin kiinnosta. Meidän nettikin on niin avuton, että ryhmächatit eivät toimi. Mutta jouluspesiaalissa olisi ihanaa lukea tarina, jossa kurkattaisiin ainakin muutaman tarinan henkilön menneisyyden jouluihin. Duncan kahdeksanvuotiaana, Betty kaksivuotiaana, Isoäiti (jonka nimeä en koskaan muista) teini-ikäisenä tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lohduttaa, kesti varmaan puolisen tuntia ennen kuin itse muistin Isoäidin nimen (Margaret Brodie). Hänhän oli vain Isoäiti! :D

   Poista
 2. Jouluspesiaali vois olla vaikka Bettyn naapureiden ja kylän ihmisten kuvaus! Vähän "Tie Avonleaan" -tyyppinen. Kuvaus vaikka kyläläisten joulujuhlasta ja siihen liittyviä valmisteluja, joihin Bettyn perhe liittyy... Voi jee, maltan tuskin odottaa niitä joulunpyhien lahjoja!!!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Sopii varmaan, etten sen kummemmin tässä kommentoi kommenttejanne, jotta jännitys säilyisi. :)

  VastaaPoista
 4. Bettyn kirjoittama tarina olisi ihana lukea. Tai kuvaus joulusta Prinssin ja muiden lasten silmin?

  VastaaPoista
 5. Joo, Kuusikukkulan joulutunnelmat pikku-Bettyn lapsuudesta jopa ennen Elizan ja Maryn aikaa kelpais hyvin... Tai sitten tulevaisuudenkuvaus. Bettyn kirjoitustyylikatkelmasta nauttisi siitäkin :)

  VastaaPoista
 6. Tuo fanitapaaminen olis kiva, mutta täältä matkaaminen vie liikaa voimavaroja, joten se nyt jää käymättä. Kirjaostoksilla olisin ehkä mukana, ja tahtoisin kaikki viisi. Ja kuudennenkin ;) ehkäpä Duncanin seikkailut lehtimyyjänä, jenkeissä ja sodassa voisi olla erilainen näkökulma...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti